Ağaç Duruşlarıyla Canlan – 100 Gün Çigong Eğitim Videoları
Videolar ücretsizdir, içinden geldiği kadar bağış gönderebilirsin. Çalışmanı derinleştirmek ve düzeltmek için online ve yüz yüze Çigong etkinliklerine bak.
Ağaç Duruşlarıyla Canlan – Sık Sorulan Sorular
Ağaç Duruşlarıyla Canlan – 100 Gün Çigong programı genç, yaşlı, hasta veya sağlıklı herkes için hazırlanmıştır. Yine de bir rahatsızlığın varsa bu programa başlamadan önce doktoruna danış.
Her bir videodaki egzersizleri art arda 7 gün yaptıktan sonra sıradaki videoya geçebilirsin. Her hafta hareketlerin süresi, zorluğu ve detayları artacak. O yüzden her bir videoyu 7 gün uygulayarak içselleştirmen gerekli.
Elbette olur. Çigong’un amacı kendimizi zorlamak veya rekabet etmek değil. Yapabildiğin kadar yap, sonra dinlen. Dinlendikten sonra kaldığın yerden devam et veya o gün için kapanışını yap ve ertesi gün baştan başla.
Art arda 7 gün yaptıktan sonra eğer hala daha videodaki süre kadar yapamıyorsan veya zorlanarak yapıyorsan sonraki haftaya GEÇME. O haftanın videosunu yapmaya devam et. Videodaki hareketli egzersizleri ve Ağaç Duruşlarını RAHATLIKLA videodaki süre kadar yapabildiğin zaman sonraki haftaya geç. Bu çalışmayı 100 günde bitirmek zorunda değilsin. Çigong, diş fırçalamak gibi günlük bir alışkanlık, vücudunu güçlendiren, enerjini artıran, zihnini rahatlatan bir egzersiz. Belli bir hedefe ulaşmaya çalışmıyoruz. Bugünün ve Çigong’un tadını çıkarıyoruz. Kendini zorlama, acele etme 🙂
Hayır. Her bir ağaç duruşunu videoda tarif edildiği gibi yap. Yorulduğunda duruşu bozarak devam etmek yerine duruştan çık, kollarını ve bacaklarını hareket ettir, biraz yürü, ihtiyacın varsa su iç ve dinlendikten sonra duruşa gelip devam et veya çok yoruldunsa kapanışı yaparak çalışmanı tamamla. Duruşu 10 dakika bozuk yapmaktansa 2 dakika tam yap.
Ağaç Duruşları Çigongunu öğrenmeye yeni başlayanlarda kol ve bacak titremesi normaldir. Bazen tecrübeli Çigong uygulayıcıları bile yeni bir duruşu öğrenirken tekrar titremeye başlayabilirler. Genellikle duruşa alıştıkça titreme geçer. Yine de duruşu doğru yapmaya özen göster. Titreme artarsa duruştan çık, hareket et, gerekirse su iç ve hazır hissettiğin zaman duruşa geri dön.
Hemen bırak. Muhtemelen bir şeyi yanlış yapıyorsundur. Bir Ağaç Duruşları Çigongu eğitmeninin çalışmanı düzeltmesini iste veya birebir çalışma için randevu al. Çigong dışında da böyle bir şey yaşıyorsan doktoruna danış.
Bazıları uygundur, bazıları değildir. Eğer hamileysen sana yakın bir Ağaç Duruşları Çigongu eğitmenine danışarak hareketlerin uyarlamalarını öğren veya birebir çalışma için randevu al.
Bir Ağaç Duruşları Çigongu eğitmeninin veya benim eğitimlerime katılabilirsin veya birebir çalışma için randevu alabilirsin.
Videolardaki Çigong egzersizlerine 100. günden sonra kendi başına nasıl devam edeceğin 15. hafta videosunda var. Yeni egzersizler öğrenmek veya duruş ve hareketlerini düzeltmemi istiyorsan Program‘a bakıp grup çalışmalarına katıl veya birebir çalışma için randevu al.
Videolar için bağış gönderebilirsin. Ayrıca çevrende Çigong’dan faydalanabilecek insanlarla bu sayfayı paylaşabilirsin.